Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова убедена, че сме се съгласили да приемем неограничен брой мигранти заради Шенген

Политика

Нинова убедена, че сме се съгласили да приемем неограничен брой мигранти заради Шенген

Нинова убедена, че сме се съгласили да приемем неограничен брой мигранти заради Шенген - Tribune.bg
Снимка:

Официалните документи на Съвета на ЕС за приемането на България по въздух и вода в Шенген вече са факт, но по-интересен е втори документ, който не виждаме - т.нар. протокол, в който са записани ангажиментите, които е поела страната ни за бежанците. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг пред медиите.

„Обръщам внимание на Параграф 3 за бежанците в този документ. Правителството внася дезинформация. В този протокол пише, че те са поели ангажимент: „Незабавно обратно приемане на всички кандидати за убежище, за които България и Румъния носят отговорност. В срок от 3 дни България трябва да даде отговор, а в срок от 1 месец и незабавно да ги приеме без никакво право на мнение по отношение на броя на хората, които ще дойдат тук. Затова не трябва да има никакви ограничения, що се отнася до броя на хората, трябва да бъдат приети в рамките на 1 месец. Това се отнася в особена сила за хората от Сирия и Афганистан“, посочи Нинова.

Лидерът на левицата е категорична, че правителството е излъгало българския народ и е внасяло дезинформация.

Заслужаваме пълноправно членство по въздух, вода и суша в Шенген. Това, което направи правителството, оценяваме като отстъпление от тази позиция, като предателство на националния интерес, посочи Нинова.

Тя отбеляза, че предстоят освен европейски и национални избори в няколко държави в ЕС и „никой не знае как ще се подходи към това определение неограничен брой“. „Самият факт, че нашите са клекнали на неограничен брой бежанци, вече говори за признак на слабост“, добави лидерът на БСП.

БСП ще внесе днес искане за изслушване на министър-председателя Николай Денков и външния министър Мария Габриел, където ще постави на обсъждане това решение и действията на мнозинството, информира още Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети