Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: В ДКК е заровена най-голямата корупция на нашето време

Политика

Нинова: В ДКК е заровена най-голямата корупция на нашето време

Нинова: В ДКК е заровена най-голямата корупция на нашето време - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ дава подкрепа на вицепремиера

„В Държавната консолидационна компания /ДКК/ е заровена една от най-големите корупции на нашето време. Затова ви предлагам да се опитате да разсекретите този доклад, за да се запознаем всички с неговото съдържание“, обърне се вицепремиерът Корнелия Нинова към депутатите, визирайки най-вече ГЕРБ. Тя взе участие в парламентарния блиц контрол.

Тя поясни, че докладът на Сметната палата за ДКК е изцяло засекретен, защото във всяка точка от него има данни за престъпления. И ще бъде предаден директно на прокуратурата.

„Нека предварително да ви кажа, че спрямо „Експо Дубай“ - ДКК е много по-тежък случай и не само заради 500 млн. дадени за ремонт на язовири, а и за други неща“, посочи Нинова.

Вицепремиерът се възмути, че дори тя като принципал няма право да се запознае с данните от доклада.

„От хората, които са го чели зная, че всяко изречение в него е състав от Наказателния кодекс. Няма друг случай в историята на Сметната палата, цял доклад да бъде засекретен и предаден на прокуратурата за извършени престъпления. Обикновено в докладите има констатации за престъпления, които се дават на прокуратурата, а останалата част се публикува публично. От първата до последната страница този доклад е за прокуратурата“, изтъкна Нинова.

По думите ѝ данните може да излязат чак след приключване на наказателното производство, а това може да стане след 28 години, когато никой няма да помни за какво е ставало въпрос.

„ГЕРБ-СДС ще даде нужната подкрепа“, увери от своя страна председателят на групата Десислава Атанасова.

„В същото време провокирам залата към размисъл за един подобрен казус, за който Сметната палата още не е дала на НС доклад за изграждане на ТОЛ системата, възложен в един друг мандат. До сега 2 години палатата няма доклад, няма заключение какво налага забавянето. Аз имам обяснение и то е, че отново става въпрос за натиск да се открие нещичко и някой да бъде размахан, че е символ на корупция и неправомерни действия. Или някой си търси политическа подкрепа, защото му е изтекъл мандата в Сметната палата и е време да се избират хора“, посочи Атанасова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети