Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова в оправдателен режим за Станишев: Не бях единствената, която не беше в Лисабон

Политика

Нинова в оправдателен режим за Станишев: Не бях единствената, която не беше в Лисабон

Нинова в оправдателен режим за Станишев: Не бях единствената, която не беше в Лисабон - Tribune.bg
Снимка:

Приписа си заслугите за преизбирането му за президент в ПЕС

„БСП номинира Сергей Станишев за президент на ПЕС. Имаме обаче спорни въпроси, които не са без значение – за резолюцията за миграция и за Истанбулската конвенция“. Това заяви пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова в отговор на въпрос, защо не е отишла в Лисабон, за да подкрепи Сергей Станишев при преизбирането му за президент на ПЕС.

„Не бях единственият лидер, който отсъства на конгреса на ПЕС. Лидерите на Словакия, Чехия, Полша и Дания също не са съгласни с някои от резолюциите. Изборът на Сергей Станишев в ПЕС е благодарение на БСП“, коментира Нинова.

По-рано през деня стана ясно, че близо седмица е отнело на БСП да изготви поздравителен адрес до Станишев. Още обаче не са му го изпратили. А конфликт между Нинова и Станишев нямало.

Нинова не отрече категорично твърденията, че единствено председателският пост на Сергей Станишев в ПЕС е спасил БСП от изключване: „Надявам се да не се случи. Ще е лош знак за ПЕС, не може да изключиш някого заради това, че има различно мнение”.

„Уважавам решението на Бойко Борисов, че поздрави Сергей Станишев. Не е вярно, че Сергей Станишев няма да води листата ни за евроизборите. Това ще бъде решено от Националния съвет на БСП догодина. Ние сме жив организъм в ПЕС“, каза Нинова.

Тя коментира и отношенията си с президента Румен Радев. „Президентът Румен Радев хареса в много отношения „Визия за България“. Държавният глава не трябва да се оценява по това, какво мисли за БСП или за ГЕРБ, а дали е верен на генерала Радев по време на предизборната си кампания. Срещаме се и имаме сходни позиции по темите за бедността“, коментира Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети