Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова всеки месец привиква евродепутатите за отчет какво вършат в Брюксел

Политика

Нинова всеки месец привиква евродепутатите за отчет какво вършат в Брюксел

Нинова всеки месец привиква евродепутатите за отчет какво вършат в Брюксел - Tribune.bg
Снимка:

Националният съвет на БСП прие позиция по отношение на Резолюцията на Европейския парламент от 8 октомври 2020 г. относно принципите на правовата държава и основните права в България, съобщиха от партията.

Левицата оценява като вредно споменаването на ОМО „Илинден“ и определя като неприемливи призивите за ратификация на Истанбулската конвенция – въпреки че социалистите в ЕП, ръководени от Сергей Станишев и Елена Йончева, подкрепиха някои неприемливи текстове.

Според новия устав всеки първи вторник от всеки месец евродепутатите на столетницата ще са длъжни да присъстват на заседанието на Изпълнителното бюро в София. Пред органа те ще се отчитат за свършеното през изминалия месец и ще представят плана си за работа, който трябва да се одобри и съгласува с ИБ.

Въпреки размахания пръст пред Йончева и Станишев, социалистите са доволни от резолюцията срещу България, за която работеха от месеци.

Приема се изцяло оценката на ЕП за „значителното влошаване на ситуацията в България по отношение на зачитането на принципите на правовата държава, демокрацията и основните права, включително независимостта на съдебната система, разделението на властите, борбата срещу корупцията и свободата на медиите“, съобщиха от партията.

„БСП призовава българските граждани да продължат да се противопоставят активно на мафиотизираното, антидемократично и олигархично управление в България, да отстояват свободата и демокрацията, да се борят за справедливост и граждански контрол над институциите, както и да участват масово в предстоящите парламентарни избори, които могат да поставят ново начало в развитието на България“, призовават социалистите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Гражданска Позиция БСП Е НАЙ МАФИОТИЬИРАНСТА,АНТИДЕМОКРАТИЧНА,ОЛИГАРСКА СТРУКТУРА ВЪВ БЪЛГАРИЯ!!!
ТЕЗИ ЧЕРВЕНИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ КОИТО ИЗЛЪЧИХА ДВЕ ЮДИ ЗА БЪЛГАРИЯ ФАТМАКА РАДЕВ И РУСКАТА ШПИОНКА ЙОНЧЕВА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ ИТ СЪДА СЪС ЗАКОН!!!
ДОКАТО ГИ ИМА ВЪВ БЪЛГАРИЯ НАШАТА МИЛА РОДИНА И НАРОДА НИ ЩЕ СТРАДАТ ОТ ТЕЗИ ЧЕРВЕНИ КРАДЦИ!!
НИНОВА Е НОВАТА ДИКТАТОРКА!
Вижте КОЛКО ЦЕНТРАЛИЗИРАНА И ДИКТАТУРСКА ИМ СТАВА ЦЯЛАТА ГНИЛА ПАРТИЯ!
ЛЪЖЦИ !! НЕ УДОБРЯВАЛИ ЗА МАКЕДОНСКО МАЛЦИНСТВО
АМИ ЗАЩО ГЛАСУВАХТЕ ЗА БЕ ЧЕРВЕНИ ПОДЛЕЦИ?
КОЙ ОТКАЗА ДА ПОДПИШЕ ИСТАНБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ ЛЪЖЦИ ТАКИВА???
11.10.2020 16:30 / Отговор
БКП/БСП ЛЪЖАТ ОТ 1891 Г- ЧЕ СЕ БОРЯТ ЗА БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ.
ТЕ СЕ БОРЯТ СРЕЩУ БОГАТИТЕ БЪЛГАРИ, ЗА ДА ГИ УБИЯТ И ДА ИМ ВЗЕМАТ БОГАТСТВОТО-ЗА ДА СТАНАТ ТЕ БОГАТИ!
СЪЩИТЕ КАТО РУСКИТЕ БОГАТАШИ-УБИЙЦИ!
11.10.2020 18:20
Лъжите на партия ЛЪЖА "Къде беше лидерът на социалистите, когато резолюцията предварително се гласуваше в комисията LIBE? Там текстовете за джендърите са били подкрепени не само от Елена Йончева, а и от ръководителя на делегацията на БСП в Европарламента Петър Витанов. И ако за Елена Йончева може да приемем, че вече води открита война с бившата си покровителка Нинова, как можем да си обясним поведението на Петър Витанов?"
https://tribune.bg/bg/mrezhata/radane-kazhe-si-mozhe-i-da-te-razberat/
11.10.2020 16:47 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети