Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Янев предложи разполагане на натовски войски у нас, министрите на БСП се въздържаха

Политика

Нинова: Янев предложи разполагане на натовски войски у нас, министрите на БСП се въздържаха

Нинова: Янев предложи разполагане на натовски войски у нас, министрите на БСП се въздържаха - Tribune.bg
Снимка:

„Смятам и като министър ще отстоявам тази позиция в Министерския съвет, че не трябва да изнасяме българско оръжие за Украйна и стоки и технологии с двойна употреба“, каза лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова пред БТВ.

Тя заяви, че до този момент Министерския съвет не е обсъждал заявка от Русия или Украйна за изнасяне на оръжие.

„Директното изнасяне на оръжие вече е директно включване във войната, ние сме партия, която иска мир“, коментира Нинова.

„В този момент да падне правителство е безкрайно безотговорно“, коментира тя и отбеляза енергийната, социална, икономическа криза и войната на стотици километри от нас.

„Министър Стефан Янев е министър на „Продължаваме Промяната", тяхно право е да го излъчат, тяхно право е да го оттеглят“, коментира Нинова относно поисканата от премиера оставка на военния министър и новото предложение за поста.

Нинова заяви, че е свикала парламентарната група и Изпълнителното бюро, за да обсъдят предложеният за военен министър Тодор Тагарев.

Министърът каза, че Стефан Янев е направил предложение да има войски на НАТО в България. Тя допълни, че при гласуването в МС на това предложение четиримата министри на БСП са гласували „въздържал се“, а другите министри – „за“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети