Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова за Конституцията: Този доклад ви отряза главите - на съдебната реформа и на авторите на текст-а и

Политика

Нинова за Конституцията: Този доклад ви отряза главите - на съдебната реформа и на авторите на текст-а и

Нинова за Конституцията: Този доклад ви отряза главите - на съдебната реформа и на авторите на текст-а и - Tribune.bg
Снимка:

„Днес е прецедент. Чуха се над 50 отрицателни становища и нито едно позитивно. Няма такъв законопроект. Този доклад ви отряза главите  - на съдебната реформа и на авторите на този текст. Нито един не казва една добра дума“. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, с чието изказване започна дебатът за промените в конституцията.

„Не защита, а посегателство на националния интерес представлява допускането депутати, министри и президент да са хора с двойно гражданство", обяви Нинова. 

"Никога няма да подкрепим висши държавни ръководители да са с двойно гражданство", добави тя.

После се спря на текста за националния празник и призова вносителите, и най-вече лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, да дойде и да каже, че между първо и второ четене ще бъде оттеглен.

Лидерът на БСП обърна внимание, че работата на едно служебно правителство не зависи от неговия премиер, а от неговите правомощия.

„Истинското решение е, че правомощията на служебния кабинет се определят със специален закон и тогава да седнем и да обсъдим. Това, което сега правите е имитация", заяви още Нинова. 

Тя попита с какви претенции на велики юристи тръгват след като приемат поправки от компетенцията на Велико народно събрание.

По съдебната реформа тръгвали с фалстарт, защото предложенията не били такива, които могат да се приемат от Обикновено народно събрание.

„Кое от тези предложения прави процеса по-бърз, по-справедлив? Кое предложение решава темата справедливост, тези предложения са пореден опит да се овладее съдебната система?“, смята Нинова.

Тя много харесала изказване на Владислав Славов от Съюза на юристите, че влакът не отминава, а идва срещу нас.  "41 страници осъдителна присъда на тази конституционна реформа", върна се отново към доклада Нинова. Тя каза, че в предложенията нямало и най-малък елемент на обществен договор.

„Това е нищо, това е политическа нищета, която води до разграждане на държавността. Нито един глад от БСП за България", завърши Нинова.    


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети