Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова за референдума на Трифонов: Пак ще употребят хората за някаква емоция, няма да стане

Политика

Нинова за референдума на Трифонов: Пак ще употребят хората за някаква емоция, няма да стане

Нинова за референдума на Трифонов: Пак ще употребят хората за някаква емоция, няма да стане - Tribune.bg
Снимка:

Корнелия Нинова определи като невъзможно референдум да реши дали да станем президентска или да останем парламентарна република, каквато идея даде по-рано лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Слави Трифонов иска референдум за президентска република (ВИДЕО)

„Направи ми впечатление една дума – „да разбием”. ИТН в продължение на 3 парламента разбиваха възможността за стабилност, за сигурност, за създаване на редовно правителство, събориха кабинет. Това е разрушително като говорене, като излъчване, като действие. В тази много сложна ситуация, в която се намира светът и България имаме нужда от стабилност, от сигурност, от предвидимост, а не от  допълнително разбиване”, каза лидерът на БСП по бТВ.

„Г-н Трифонов казва - ИТН ще е гарант в парламента за този референдум. Нека да си припомним какъв гарант бяха за предишния референдум - никакъв, нищо не се случи в няколкото парламента с това, че използваха или употребиха гласа на народа в референдума. Бих призовала хората да помислят. Това, което Трифонов казва е невъзможно. Пак ще ги употребят за някаква емоция. Няма да стане, защото единственият орган, който може, който може да реши дали да станем президентска република се нарича Велико народно събрание. С референдум не може да се промени формата на държавно управление”.

Нинова подкрепи действията на служебния кабинет по темата с преговорите за „Газпром”.

„Националният интерес диктува да се вземе най-евтиния газ. Очакваме групата за преговори да ни каже дали е такъв“, каза тя. По думите ѝ когато договорът ни с „Газпром“ изтече трябва да сме готови с алтернативни количества на поносими цени. На въпрос дали БСП ще може да се разбере с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ за „Газпром“, Нинова отговори, че разумно и прагматично би било тези разговори да се възобновят.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати