Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова брани разследваните си депутати: Няма да изключим остриетата си

Политика

Нинова брани разследваните си депутати: Няма да изключим остриетата си

Нинова брани разследваните си депутати: Няма да изключим остриетата си - Tribune.bg
Снимка:

Елена Йончева е разследвана за пране на пари на Цветан Василев, а Георги Михайлов - за източване на милиони от болница

„Елена и Георги ще си дадат имунитетите доброволно. Казвам го сега и това решение ще остане непроменено до края на разследването. Не, няма да ги изключваме от парламентарната група. Това са две ярки остриета на БСП.“ Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира скандалът, който гръмна около членове на партията. По-рано през деня се разбра, че главният прокурор Сотир Цацаров иска имунитета на двама депутати от столетницата - Елена Йончева и Георги Михайлов.

Йончева е разследвана за пране на пари, изтеглени от КТБ чрез учредено дружество с офшорна фирма.

„Ще си дам имунитета и се надявам делото бързо да влезе в съда, за да се види на какво е подложен един депутат, в каква схема на сплашване е подложен един български депутат“, коментира Йончева.

Георги Михайлов е разследван за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни договори в размер на 24 359 808 лв. Договорите били сключени от Специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания – София в период, в който директор на болницата и управител на търговското дружество е бил Георги Михайлов.

„Допускам, че със своите изказвания и своето поведение те са предизвикали такова нещо. Затова ние стоим твърдо, убедени, че са невинни“, заяви още Нинова, според която не финансови злоупотреби, а политически натиск диктува действията на прокуратурата.

И според Марешки имало атака срещу него.

„Това е втора серия на делото, по което вече ни искаха имунитетите. Сменили са члена от Прокуратурата. Още тогава, за да не ни разиграват с такива циркове, казахме, че си сваляме имунитета по всички членове на НК“, коментира Веселин Марешки. „Не сме решили още дали да си дадем имунитетите. Ще помислим, може и да изчакаме, и да видим откъде идва атаката“, каза той.

Марешки е разследван с Кръстина Таскова и Пламен Христов за отправени заплахи за увреждане на имуществото към собственици на аптеки, с цел те да бъдат принудени да поемат имуществени задължения – да закупуват лекарства и лекарствени средства само от „Фармнет“ ООД, при неизгодни за тях условия . „Няма нищо ново, объркали са се първия път, цяла година разследват, не намират нищо и сега са решили, че сме изнудвали за нещо друго“, каза Марешки. „В крайна сметка след тази процедура има и съд и той независимо ще правораздава“, допълни той. И определи случилото се за политически натиск.

Депутатът от ГЕРБ, чийто имунитет беше поискан, го гава доброволно и гледа на това като на шанс да изчисти името си.

„Ще дам имунитета си. Никога не съм се крил зад него“, коментира Борис Кърчев от ГЕРБ. Разследването срещу него е за установяването и плащането на данъчни задължения. „Целта е да се изчисти името ми, защото тази кампания срещу мен е от година и половина. От местни структури на БСП в Казанлък се води. Към момента, в който съм прехвърлил фирми, те са нямали никакви задължения, за което имам документи“, обясни той.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети