Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Носталгия по соца от трибуната: Социалист обяви, че сме били 29-ти по стандарт на живот (ВИДЕО)

Политика

Носталгия по соца от трибуната: Социалист обяви, че сме били 29-ти по стандарт на живот (ВИДЕО)

Носталгия по соца от трибуната: Социалист обяви, че сме били 29-ти по стандарт на живот (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Носталгични соц слова прозвучаха от най-високата трибуна в държавата. Социалистът Борислав Гуцанов се впусна в сладки спомени по отминали времена при обсъждане за ДС сътрудниците, които бяха назначени и набързо освободени като съветници в МВнР.

„Що се отнася до достойни офицери, които са служили в „Разузнаването“, нека не правим тяхна класация в момента – какви са те и имат ли място в българската политика. Тъй като преди малко се казаха доста неистини – на кое място е била България по класация на ООН (по време на социализма), не по класация на медия или българска политическа формация. 29 място на ООН по стандарт на живот! В момента по стандарт на живот сме след 60-то място!“, развълнува се Гуцанов.

Според индекса качество на живот всъщност страната ни е на 44 позиция. И паралел с времето на социализма е невъзможен, тъй като индексът е въведен едва през 1993 г.

Гуцанов не пропусна и да си припомни колко развита и образована е била българската нация в онези години.

„И интересно как през тези „тежки и лоши години“ сме имали образование, при което е нямало неграмотни, в които е имало развита икономика, за каквато в момента можем само да мечтаем. Какво беше здравеопазването тогава и какво е здравеопазването сега? И нека сме обективни като правим тези анализи!“, обяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети НС, социализъм
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати