Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нов гаф на Президентството вбеси ректора на СУ

Политика

Нов гаф на Президентството вбеси ректора на СУ

Нов гаф на Президентството вбеси ректора на СУ - Tribune.bg
Снимка:

Протоколът на Радев провали реда на празничното шествие

По традиция Софийският университет „Св. Климент Охридски” отбеляза 24 май с академично тържество в аулата.

Ректорът на висшето учебно заведение проф. Анастас Герджиков заяви:

„Всички усещаме дълбоко в себе си, че културата и духовността са най-човешко, това, което никой не може да ни даде наготово или да ни отнеме насила. Нека всеки ден да е празник на духа и на човешкото в нас, на красивото и възвишеното“.

В началото на словото си проф. Герджиков критикува това, че политици са застанали начело на празничното шествие в София, и отбеляза: „Безобразието се превръща в традиция".

 „През тази година имах много време да мисля защо се получава така и стигнах до извода, че те не са злонамерени. Повечето от политиците просто никога преди да станат политици не са участвали в шествието и затова не знаят традиционния ред. Винаги традиционният ред е бил следният, най-отпред върви българското духовенство, след него вървим ние, а после цялото българско гражданство, което обича светлият празник“, каза проф. Анастас Герджиков”, цитиран от БНР.

Очевидци на случката разказват, че лично културният и образователният министър повторили няколко пъти, че политиците не трябва да са преди духовниците и учителите. Но от протокола на президентството настояли, че това е редът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (10)

Ректор Защо не се свързахте с протокола на президента и с този на кмета и да се уточните и координирате.Миналата година пак имаше такова изказване на професора. Честит празник!
24.05.2019 16:18 / Отговор
Иванова Добре охрсянен са! Пищят, че са голи, боси и гладни!?
24.05.2019 16:59 / Отговор
:} :}:} Поне да беше грамотно написано, че да ви разберем какво искате да кажете!
25.05.2019 17:12
Ехо И забележете. Няма усмихнати лица...
24.05.2019 18:47 / Отговор
3 Откакто се помня ликът на Кирил и Методи е начело на всяко шествие за 24-ти май. Преди беше портрет, после духовниците почнаха да носят иконата. И винаги с венец от божури. След тях учители и ученици, най-първо първокласниците. В София може да е имало традиция да вървят първо ректорите и професорите, ама и това е големанщина...... Днес видях едно чучело най-отпред на шествието, на мястото на ликът на светите братя, сигурно се е взел за икона......
24.05.2019 20:01 / Отговор
Статията в tribune Има снимка от шествието, където се вижда, че начело е духовата музика, след това носят иконата българските духовници, след това са останалите. А академичният съвет се присъединява пред университета. Защо не си размърдат академичните задници и не отидат в началото на манифестацията.Само знаят да плюят, а голяма част от тях са политици, които не си вземат часовете, или имат фирми, където си печелят пари-адвокатски кантори, социологически агенции и т.н.
25.05.2019 09:27
А къде е втората първа, дето не можела да чете? А къде е втората първа, дето не можела да чете? Хорце ли рипка или пък кючече (тоест бели денсче на чист бг язык и на килилица написано, разбираш ли). В неделя - Победа, победа над червените го-ве-да!
25.05.2019 03:08 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети