Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нов Закон за виното и твърдия алкохол обсъждат депутатите

Политика

Нов Закон за виното и твърдия алкохол обсъждат депутатите

Нов Закон за виното и твърдия алкохол обсъждат депутатите - Tribune.bg
Снимка:

Очаква се ограничаване на нарастването на броя на новите лозови насаждения

Нов Закон за виното и твърдия алкохол ще обсъждат депутатите на първото за седмицата пленарно заседание.

Предложението е на кабинета и е в резултат на идеята да се помогне на развитието на лозаро-винарския сектор. Такива препоръки бяха отправени към страната ни и от европейската комисия, съобщи БГНЕС.

С приемането на новия закон се очаква да бъде постигнато възвръщане на традиционни пазари на вино и установяване на нови в рамките на единния пазар на ЕС и по света, както и да се създадат ясни, прости и ефикасни правила, осигуряващи баланс между търсенето и предлагането в лозаро-винарския сектор. Очакват се още ограничаване на нарастването на броя на новите лозови насаждения, актуализиране на методите за лабораторни анализи, както и предотвратяване на нелоялни практики, постигане на прозрачност и конкуренция на пазара при производството на спиртни напитки и винопроизводството.

При етикетирането, придружителните документи за превоз и представянето на лозаро-винарски продукти, както и при предоставянето на специална гаранция за внос на лозаро-винарски продукти ще бъдат хармонизирани съответните практики с правото на ЕС.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети