Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нова оферта: Радан предложи Манолова да се откаже от балотаж и да подкрепят Бонев

Политика

Нова оферта: Радан предложи Манолова да се откаже от балотаж и да подкрепят Бонев

Нова оферта: Радан предложи Манолова да се откаже от балотаж и да подкрепят Бонев - Tribune.bg
Снимка:

Тя все още има шанс да не бъде забравена като поредния червен кандидат, изгубил София, обяви евродепутатът от ДБ

Малко след като призова „десните“ в София да не гласуват за Мая Манолова – Радан Кънев пусна нов и изглежда силно ироничен пост във Фейсбук.

„Искам много сериозно да подчертая, че промяната в София, на ниво „голяма община” е още възможна и градът ни може да има нов кмет. Промяната обаче не може да дойде с БСП. И името на новия кмет няма как да е Мая Манолова...“, написа малко по-рано днес евродепутатът от ДБ.

Написаното предизвика порой от коментари и Кънев реши, че трябва да отговори.

„Тъй като твърдението ми, че София може да има НОВ кмет, и той да не се казва Мая Манолова, предизвика интерес, нека уточня: Чл. 246 Ал.8 ИК дава възможност и г-жа Манолова, и г-н Игнатов да се откажат от участие в балотажа. В такъв случай, срещу г-жа Фандъкова ще се изправи кандидат, който може с лекота да обедини целия опозиционен вот и да стане кмет. Това е безспорният победител от първия тур г-н Бонев“, написа Кънев.

Думите му събудиха недоумение на фона на тоновете критика, които хора от ДБ изляха срещу Бонев през последното денонощие. Представителят от „Спаси София“, който събра аналогичен вот с техния партиен кандидат Борислав Игнатов, беше обвинен от симпатизанти на ДБ, че е купен и пуснат да „краде“ гласове от тях.

„Така всички ще покажем, че наистина сме готови на жертви в името на промяната, че тя не е просто дума, платформа за партийно позициониране. И да, г-жа Манолова няма как да вземе София - на първи тур тя просто консолидира червения електорат. Взе гласове колкото Татяна Дончева или Георги Кадиев“, уточни Кънев.

„Но тя все още има шанс да не бъде забравена като поредния червен кандидат, изгубил София. Може да докаже, че нейната кауза наистина е по-доброто управление на града. И за тази кауза е готова на жертви“, написа той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Шизоид А защо да се прескача Б.Игнатов,бе умен хетеросексуалист.Защото ти си го измислил,или защото не харесваш първите трима?Психиатри в България излекувайте го...
28.10.2019 19:00 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети