Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нова ромска партия иска да узаконява незаконните ромски къщи

Политика

Нова ромска партия иска да узаконява незаконните ромски къщи

Снимка:

Роми от цялата страна предстои да учредят Европейска народна партия – България. Това обяви в Сливен лидерът на организацията Пламен Александров, бивш треньор по бокс в Турция, съобщава БНР. Заявката е партията да бъде обединител на най-бедните без значение от етнос и религиозни убеждения. Представителят на Сливен Димитър Петров обяви, че ще се включат в местните избори, за да има общински съветници от ромския квартал „Надежда“ в местния парламент.

Местният лидер на бъдещата партия в Сливен Димитър Петров обяви, че основната им задача в следващия местен парламент ще бъде къщите в квартал „Надежда“ да бъдат узаконени, а на ромите без земя да им бъдат продадени общински парцели в рамките на града, за да могат да излязат от квартала и си построят къщи.

„Ние ще се борим, за това да има ново парцелиране, узаконяване на сгради, за да може хората да излизат от квартала. Защото крайно време е, все пак сме 21 век, е нормално гетата просто да бъдат вече назад в историята“, каза той.

Очаква се бъдещата партия да бъде учредена през януари в София, в НДК. Към момента според лидерите на партията има създадени структури в цялата страна, основно в ромските махали и квартали.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още