Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Новаков, Ковачев и Радев са тримата най-влиятелни български евродепутати

Политика

Новаков, Ковачев и Радев са тримата най-влиятелни български евродепутати

Снимка:

Това показват данните в престижната класация на VoteWatch

Андрей Новаков, Андрей Ковачев и Емил Радев от ЕНП/ГЕРБ са тримата най-влиятелни евродепутати от България през 2020 г. Това показват данните от престижна класация на неправителствената организация VoteWatch. Тя наблюдава дейността на европейските институции и оценява евродепутатите от всички страни-членки.

Това е и първата класация, която се прави на основата на две ключови влияние: политическо - способността да се променя законодателството, да се печелят гласове и да се оформят дебати; и социално - способността да достигнеш до хората, да изместиш публичния разговор и да изградиш общност за подкрепа.

Анализът е на базата на едногодишен период- до август 2020 г.

В класацията се представят кратко и самите евродепутати:  

Андрей Ковачев, ЕНП/ГЕРБАндрей Ковачев, ЕНП/ГЕРБ

 “Андрей Ковачев е един от заместник-председателите на групата на ЕНП, както и ръководител на националната си партия ГЕРБ в Европейския парламент. По време на предишния мандат той беше квестор на ЕП и заместник-председател на комисията по външни работи. Ковачев е отговарял за отношенията на ЕС с международни организации”, посочват съставителите на подредбата.

Андрей Новаков ЕНП/ГЕРБАндрей Новаков ЕНП/ГЕРБ

Неговият колега Андрей Новаков е описан като “един от най-младите евродепутати, и координатор на Комитета за регионално развитие за ЕНП. Той също е член на бюджетния комитет и делегацията за Албания. Новаков е известен с усилията си за стимулиране на младежкото предприемачество, увеличаване на финансирането по „Хоризонт 2020“ и с работата си за Европейския фонд за приспособяване към глобализацията, подкрепящ онези, които са загубили работата си”.

Емил Радев, ЕНП/ГЕРБЕмил Радев, ЕНП/ГЕРБ

Емил Радев е представен като втори мандат евродепутат. “Той е заместник-председател на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Освен това е член на комисията по петициите. По време на предишния мандат Радев беше член на комисията по правни въпроси”, припомнят авторите на проучването.  


Коментари (6)

СРАВНЕТЕ ТЕЗИ ЕВРОПЕЙЦИ-ДЕМОКРАТИ СЪС: АЗИАТСКИТЕ ЯЙЦЕХВЪРГАЧИ:Е. ЙОНЧЕВА, РАМАДАН КЪНЕВ, ЗАРКОВ, СВИЛЕНСКИ, МИРЧЕВ, МАЗОЛОВА, БАБИКЯН И Т. Н.
14.10.2020 15:44 / Отговор
Четете статиите и тогава коментирайте. Става въпрос а евродепутати, а не за политици. Африкански тъпанар!
14.10.2020 18:33
ДО АЗИАТСКИЯ ЯЙЦЕХВЪРГАЧ: ЕВРОДЕПУТАТИТЕ ФУТБОЛИСТИ ЛИ СА, АКО НЕ СА ПОЛИТИЦИ?
ТОВА РУСОФИЛИТЕ ДЕБИЛИ СИ БЯХА В 1944,ДЕБИЛИ И СЕГА.
14.10.2020 20:19
Най-влиятелният разбира се е Сергей Станишев. Все пак е шеф на ПЕС, а тези ги познават само от ЕНП. Ако бяха влиятелни щяха да се преборят за превозите, ама Макрон ги отсвири.
14.10.2020 18:31 / Отговор
ПРЕВОЗВАЧИТЕ ГИ ПРОВАЛИ МАЛИНОВ ОТ ДБ , А НЕ МАКРОН
14.10.2020 20:23
кесо Абе, а за злобното Ленче и Рамзанчо няма ли "признание". Сигур в ЕС смятат, че такива като тях дето редовно клеветят страната си всъщност не са български а кремълски "евродепутати".
14.10.2020 18:42 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още