Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Новаков: Надеждите ни за пакет „Мобилност“ са в Европейската комисия

Политика

Новаков: Надеждите ни за пакет „Мобилност“ са в Европейската комисия

Новаков: Надеждите ни за пакет Мобилност са в Европейската комисия - Tribune.bg
Снимка:

ЕП обявява резултатите от снощното гласуване на пакета

Европейският парламент тази сутрин ще обяви резултатите от снощното гласуване на пакета „Мобилност“. Вчера новите правила за превозвачите бяха гледани на второ четене в пленарната зала на Европарламента в Брюксел.

Не очакваме чудеса, макар че си свършихме работата. Внесли сме всички изисквания, поправки, които нашите превозвачи са ни дали. Работихме усилено да съберем мнозинства, така че да можем поне една-две да прекараме. Ще видим до няколко часа, но ние се готвим за следващите стъпки.Надеждите са фокусирани в Европейската комисия, която сама се отказа от този проект, нищо, че го предложи, каза евродепутатът Андрей Новаков (ЕНП/ГЕРБ) пред БНТ.

ЕК заяви, че не е имала това предвид, не е искала да се връщат камионите, не е искала да задължава шофьорите задължително да са на адреса си по лична карта във всяка от техните почивки и заяви, че в тази година и половина, в която част от мерките на пакет „Мобилност“ няма да се прилагат, ще има преходен период, ще ги обезсили с ново законодателно предложение, допълни Новаков.

Евродепутатът каза, че се очаква да излезе оценката за въздействие на околната среда, в която си мисля, че няма еколог с диплома, който да каже, че пътуването на 40% от камионите празни без цел, без заплати за шофьорите е полезно за околната среда.

Надеждите са ми насочени към комисаря по транспорт, който освен че идва от Румъния, прави ми впечатление, че има познания, не се е дистанцирал от бранша, че слуша какво казват шофьорите, превозвачите и вижда какво се случва по границите, каза Новаков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

АСЕН ИЛИЕВ АКО БЯХТЕ ЗАНЕСЛИ ФИШОВЕТЕ НА ШОФЬОРИТЕ, ПОНЕ ДА ПОКАЖЕТЕ, ЧЕ ИМАТЕ НЯКАКВО ЖЕЛАНИЕ ЗА ОЧОВЕЧАВАНЕ МОЖЕШЕ И ДА РАЗМИСЛЯ, НО... ЕДНО СИ ИЗРОД НЕВМЕНЯЕМ ЗНАЕ, ЕДНО СИ БАЕ.
09.07.2020 09:28 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ ЕЙ БУЛГА-РАЦИ, ДОКАТО СЕ ПРАВИТЕ НА УЛАВИ, ЧЕ "МЕ НЕМА" ОТ МЕН, САМО ШАМАРИ И РИТНИЦИ В КУХИТЕ, ИНАТЛИВИ КРАТУНИ! :)
09.07.2020 09:31 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати