Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Новаков за „Мобилност“: Ще е правен абсурд процесът по приемането да приключи преди края на този ЕП

Политика

Новаков за „Мобилност“: Ще е правен абсурд процесът по приемането да приключи преди края на този ЕП

Новаков за Мобилност: Ще е правен абсурд процесът по приемането да приключи преди края на този ЕП - Tribune.bg
Снимка:

Евродепутатите, които прокарват пакета, се опитват да извлекат политически дивиденти преди евровота

Вчерашното гласуване на пакет „Мобилност” беше разочароващо, но това, което постигнахме последните две години, е това гласуване да се обезсмисли. Това коментира евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков пред bTV.

Европейският парламент прие на първо четене промените в правилата за международните пътни превози. Гласувани бяха три законопроекта и бяха отхвърлени над 1000 предложения за допълнения към тях. Отхвърлени бяха предложенията за отлагане на гласуването и възраженията за процедурата на гласуване.

„Следва т. нар. трилог – преговори между ЕП, Съвета на ЕС и Европейската комисия, и тогава проектът влиза за гласуване на второ четене. Ще е правен абсурд процесът да приключи преди края на този Европейски парламент”, обясни още Новаков.

По думите му евродепутатите, които прокарват пакета, ясно си дават сметка, че той не може да бъде приет окончателно от този парламент, но се опитват да извлекат политически дивиденти преди предстоящите евроизбори.

Гласуването вчера в ЕП Новаков определи като „диктат на мнозинството”. Зелени евродепутати гласуваха празни камиони да пътуват из цяла Европа и да замърсяват, подчерта той.

„Това вчера беше диктат на мнозинството – беше силово, включително бяха нарушени процедури на ЕП – ние внесохме 1200 поправки – минаха с пет гласувания – групираха   предложения, само защото идваха от България не защото имат еднакво съдържание“, заяви Новаков.

Ако пакетът „Мобилност” бъде приет, малките превозвачи у нас – с по два-три камиона, със сигурност ще фалират, коментира българския евродепутът.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати