Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нови 24,6 млн. лв. дава правителството на ЦИК за обезпечаване на машинното гласуване

Политика

Нови 24,6 млн. лв. дава правителството на ЦИК за обезпечаване на машинното гласуване

Нови 24,6 млн. лв. дава правителството на ЦИК за обезпечаване на машинното гласуване - Tribune.bg
Снимка:

Нови 24,6 млн. лв. дава правителството на ЦИК за обезпечаване на машинното гласуване, стана ясно след днешното заседание на служебния кабинет. С тези средства финансовото ще се обезпечат сключените договори за доставка на 1 600 специализирани устройства за електронно машинно гласуване и за изпълнението на дейностите по техническото обслужване и логистичното им осигуряване. В тази сума е включен ДДС. 

Сумата от 24.6 млн. лв. ще бъде осигурена от предвидените средства за сметка на резерва за непредвидени и/или неотложни разходи по централния бюджет за 2021 г. 

Припомняме, че съгласно ПМС № 305 от 2021 г. за приемане на план-сметка за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент и народни представители на 14 ноември 2021 г., при сключване от ЦИК на договор за доставка на допълнителни специализирани устройства за електронно машинно гласуване с инсталиран системен и приложен софтуер средствата се осигуряват по реда на чл. 109, ал. 3 т Закона за публичните финанси, т.е. с отделен акт на правителството.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати