Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нови възможности за болниците при възлагането на обществените поръчки

Политика

Нови възможности за болниците при възлагането на обществените поръчки

Нови възможности за болниците при възлагането на обществените поръчки - Tribune.bg
Снимка:

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за обществените поръчки

Депутатите одобриха нови възможности за лечебните заведения при възлагането на обществените поръчки, ако се финансират основно с публични средства от държавен или общински бюджет, или от бюджета на Здравната каса. Болниците у нас ще могат да възлагат обществените поръчки чрез събиране на оферти с обява с прилагане на т. нар. обърнат ред за възлагане и удължаване на срока за получаване на оферти в определени случаи.

Въвеждат се и допълнителни правила при прилагането на централизираната електронна платформа за възлагане на обществени поръчки при издаване на индивидуалните административни актове на възложителите.

Като вносител правителството очаква с новите текстове да се прецизира обхватът на измененията в договорите и рамковите споразумения, които се класифицират като „съществени“. Целта е да се ограничат случаите на допустими отклонения от първоначално сключените договори.

Промените предвиждат един и същи подход за определяне размера на санкциите, които Комисията за защита на конкуренцията налага при установяване на нарушения.

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за обществените поръчки със 108 гласа „за“, един – „против“ и 41 – „въздържали се“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати