Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Новите депутати се заклеха да се ръководят от интересите на народа

Политика

Новите депутати се заклеха да се ръководят от интересите на народа

Новите депутати се заклеха да се ръководят от интересите на народа - Tribune.bg
Снимка:

Започна първото тържествено заседание на 49-ото НС. То беше открито от най-възрастния народен представител – отново Вежди Рашидов от ГЕРБ.

„Моля се за разум, за да може България да има шанса да се оттласне от дъното. За съжаление днес отново се срещаме с омразата, с отказ за диалог, с глупави мантри за минало-бъдеще. Дори при Данте Алигиери пътят към Рая преминава през Чистилището. Останалото е абстрактна утопия за мечтатели“, каза той.

„Не разбирам какво друго може свали на земята един политик, освен да се изправи същият този плачещ народ, нима това не е основното заради което влизаме в политиката“, попита Рашидов.

„Смирете нравите си. Политиката е низ от компромиси в името на добруването на българския народ. Народът живее с чувство за липса за сигурност. Само днес създаваме това, което е необходимо за бъдещето. Срещнах се с много хора, различни по професии и интереси. Те нямат големи изисквани освен страха за оцеляване. Забравени хора и от политици, и от Бог. Те искаха елементарни неща, които държавата им дължи като доктор за болките им“, каза председателят.

Народните представители положиха традиционната клетва: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.“

Тържественото заседание тръгна под звуците на химните на България и ЕС.

В залата очаквано е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

В парламента, въпреки че нямаше, е и Лена Бориславова от „Продължаваме Промяната“.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Вежди Рашидов
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети