Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Новите 240 депутати в 45-ото Народно събрание положиха клетва

Политика

Новите 240 депутати в 45-ото Народно събрание положиха клетва

Снимка:

 Новите народни представители положиха клетва. Беше решено депутатите, които са в изолация или под карантина да участват дистанционно чрез интернет платформа. Затова и петима от тях се заклеха дистанционно, като сред тях беше лидерът на  „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

Пленарната зала Пленарната зала

В пленараната зала депутатите изрекоха думите: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.“

Съгласно Конституцията първото заседание на новия парламент се свика с указ на президента Румен Радев и се откри от най-възрастния присъстващ народен представител в 45-ото Народно събрание - Мика Зайкова. Липсата на електронна система в старата сграда на НС се наложи Зайкова поименно да провери дали има кворум, като прочете имената на всички 240 депутати. Всеки в залата трябваше да каже дали е тук или да вдигне ръка.

Пленарната залаПленарната зала

След клетвата в пленарната зала прозвуча химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

На първото заседание не присъства патриарх Неофит, тъй като е болен, съобщи от трибуната Мика Зайкова.    

БГНЕСБГНЕС


Коментари (2)

Дундьо Слушам в момента онова неморално създание, рундо, което 4 години руши държавността да говори за укрепване на държавността, това създание без морали чест/нарушение на Конституцията, не спазване задължението на обединител, незаконно назначение, уреждане на жилище и прикриване на същите, договорките с Грипен, укриването на агенти на КГБ в президентството, лизането гЬза на руския поп-олигарх.../и това създание говори за морал и чест, та това нещо не знае какво означават тези думи. Срам ме е, че съм българин.
15.04.2021 10:00 / Отговор
Б Народе назначихме този път червените кхмери да ни управляват.Тежко ни на всички.
15.04.2021 15:19 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още