Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Новият кмет на Перник благодари на премиера, че се ангажира с водната криза

Политика

Новият кмет на Перник благодари на премиера, че се ангажира с водната криза

Новият кмет на Перник благодари на премиера, че се ангажира с водната криза - Tribune.bg
Снимка:

Благодаря на Борисов, че се ангажира с този огромен проблем - водоснабляването на Перник. На мен комуникацията ми с премиера е по-добра, отколкото с управителя на ВиК дружеството", заяви кметът на град Перник Станислав Владимиров пред Нова телевизия.

Вчера Борисов заяви, че не иска воден режим и разпореди да се търси резервен язовир. Той призова регионалния министър Петя Аврамова да работи в "пълен синхрон и в координация с местни власти, за да се реши въпросът максимално бързо".

"Ние сме на скрит воден режим от няколко месеца, без да е обявен официално от властите. Във всички квартали на Перник няма достатъчно налягане. Изправени сме пред една голяма криза", коментира кметът. Той допълни, че язовир "Студена" в момента е на критичния минимум.

Според Владимиров ситуацията е подценена от ВиК дружеството, индикации за сравнително суха година има от началото на 2019 г. Въпреки че нивата са били изключително ниски и в дъждовния период не е достигнат обем, който може да гарантира сигурност, но не са предприети никакви мерки от ВиК.

Всеки загубен ден, в който не се взимат мерки, може да доведе до по-голяма криза. Ще уведомя Борисов за всяка стъпка. Засега от дружеството добри стъпки не виждам и със сигурност някой трябва да поеме отговорност", закани се Владимиров.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети