Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Новият парламент стартира в старата сграда на площад „Народно събрание“

Политика

Новият парламент стартира в старата сграда на площад „Народно събрание“

Новият парламент стартира в старата сграда на площад Народно събрание - Tribune.bg
Снимка:

От името на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов предложил работата на депутатите да се върне изцяло в старата им пленарна зала

Новият 45-и парламент ще стартира в старата бяла сграда на площад „Народно събрание“ на 15 април. Това е било договорено на първата среща на представители на шестте групи в него, съобщава „24 часа“.

От името на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов предложил работата на депутатите да се върне изцяло в старата им пленарна зала. Той бил подкрепен от Мая Манолова, но до окончателно решение не се стигнало. Този въпрос ще се решава от новия Председателски съвет на парламента.

За това, че предложението е дошло от „Има такъв народ“ потвърди и самият Йорданов. „Това е истинската сграда на парламента, а не този Партиен дом. Оттук нататък ние ще продължим да предлагаме всички заседания да бъдат там. Има колебания в някои парламентарни групи, така че това явно ще подлежи на някакъв диалог, но ние смятаме, че Народното събрание трябва да си бъде в сградата на Народното събрание, а не в партийния комунистически дом“, категоричен бе той.

На въпрос дали е ставало въпрос за председател на парламента, той отговори: Не.

Пред медиите Йорданов настоя, че те не са се разбирали кой ще е председателят на парламента, който ще излъчат, макар вече да се завъртя името на Ива Митева - доскорошния шеф на правната дирекция.

ГЕРБ загуби първото гласуване. Заседанието ще е в старата сграда, която е с надпис „Съединението прави силата“, коментира пред журналисти на излизане от срещата Мая Манолова, която представляваше „Изправи се! Мутри вън“. Тя подчерта, че старата сграда била символът на парламентаризма. Отказа обаче да каже защо ГЕРБ не са се съгласили първото заседание да бъде в старата сграда.                                                                                                                                                                                                                                                                              


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети