Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Новият проект „Заедно” - без червени линии и лъскава опаковка

Политика

Новият проект „Заедно” - без червени линии и лъскава опаковка

Новият проект Заедно - без червени линии и лъскава опаковка - Tribune.bg
Снимка:

В деня на виното и любовта беше представен новият политически субект  - коалицията „Заедно” на Ива Митева и Любомир Каримански.

Тя се позиционира в център-дясно като в състава ѝ  влизат четири партии – „Зелените”, представлявани от Владимир Николов, „Социалдемократическа партия” на Тодор Барбалов, „Сбор” на Димитър Илиев, и „Движение на непартийни кандидати” на Минчо Христов. Юлиан Софрониев е седмият член на  коалиционния съвет на проекта като той е единственият без политически бекграунд. 

Решенията ще се вземат със съгласие от поне 2/3. Председател на коалицията ще бъде Ива Митева.

Очакванията на коалицията е да получат подкрепа от 10% на 2 април. Обединението се позиционира в дясно - център на политическия спектър. „Мотивът за създаване на тази коалиция е двегодишното противопоставяне, гневът, омразата и обедняването на хората. Не сме там, където искаме да бъдем, върнахме се назад. Имаме нужда от обединение, и от това, което се казва, да започне да се изпълнява. Всички заедно търсим умерена политика, която да ни доведе до сигурност и стабилност. Червени линии няма да чертаем”, заяви Митева по време на представянето на новия политически проект.

Тя отбелязва, че пътищата им с ИТН са се разделили, но остава с уважение към Слави Трифонов, не поддържа контакт с бившите си колеги от ИТН.  Митева добави, че не е говорила с първите отцепници, защото според нея постъпката им е била нелоялна.

„Дадох всичко от себе си за партията, отборен играч съм, но искам всички да играят отборно, включително и лидерът. Тук сме си казали, че на първо място ще си имаме доверие. След 2 години разпад и хаос сега трябва съгласие”, коментира тя. Митева не пожела да разкрие с кои други партии са водени разговори за коалиция. Заяви, че са търсили по-широко обединение от умерени експерти, но са се ограничили до по-малко субекти. 

Митева и Каримански загатнаха, че могат да преговарят с ПП и ДБ, ако влязат в парламента, но на въпрос за обединение с ГЕРБ и ДПС отвърнаха, че няма да има „червени линии”.

„Поставяме началото на нов тип политика, която да поставя края на политическата  безпътица, ние сме в капана на политическите партии и те не кореспондират с обикновения човек, който има нужда от спиране на обедняване и доходи, които да догонват европейските”, подчерта Каримански.

Незабавно прекратяване на нелоялните практики на фирмите със сериозни санкции за сваляне на цените и намаляване на спекулата е първото, което той обеща партията да направи. Нелоялните фирми няма да получават помощи от държавата.

„Ние сме за това да има растеж на минималната работна заплата. Ние сме за това тя да расте. Но ако успоредно с това има растеж на икономиката”, каза още бившият кандидат за шеф на БНБ.

„Ние залагаме на съдържанието, а не на лъскавата опаковка”, допълни още той.

Каримански поясни, че още вчера е обявил решението си да не бъде повече част от екипа на служебния финансов министър Росица Велкова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети