Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ново 20: Манолова се отрече от Настимир Ананиев и ПП „Волт“

Политика

Ново 20: Манолова се отрече от Настимир Ананиев и ПП „Волт“

Снимка:

От ИБГНИ определиха публикациите, внушаващи „разпад на коалицията“, за манипулативни и неотговарящи на истината

Нито една от партиите в коалицията не я напуска. „Волт“ никога не е била част от коалицията, написаха на страницата си от партията на Манолова- „Изправи се БГ! Ние идваме!“

Те определиха публикациите за оттеглянето на партията на Настимир Ананиев като „организирани атаки към коалицията, които обаче няма да ги спрат срещу олигарсите и партиите на статуквото, които ги обслужват“.

Ето какво пише в съобщението:

Във връзка с публикациите, възпроизвеждащи неотговарящото на истината „напускане“ на партия „Волт“ от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, правим следното уточнение:

Партия „Волт“ никога не е била част от коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“, нито от парламентарната група.

Регистрацията на коалицията за изборите за 46-ото Народно събрание в ЦИК може да се види на сайта на ЦИК (Реш. №120-НС от 25 май 2021 г. в ЦИК), а именно: съставът на коалицията включва партиите ДБГ, ЕНП и „Движение 21“, като мандатоносители на гражданските организации „Изправи се.БГ“ с председател Мая Манолова и „Отровното трио“ (понастоящем сдружение с нестопанска цел „Ние идваме“) на Арман Бабикян и Николай Хаджигенов.

За изборите за 45-ото Народно събрание цитираната партия също не е била част от коалицията.

Определяме публикациите, внушаващи „разпад на коалицията“, за манипулативни и неотговарящи на истината. Оторизирани да говорят от името на парламентарната група и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ са само Мая Манолова и Николай Хаджигенов.

Организираните атаки срещу коалицията няма да спрат активната й работа в парламента срещу икономическите интереси на олигарсите и партиите на статуквото, които ги обслужват.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още