Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ново 20 в полунощ: Трифонов вече не подкрепя кабинет на Мария Габриел

Политика

Ново 20 в полунощ: Трифонов вече не подкрепя кабинет на Мария Габриел

Ново 20 в полунощ: Трифонов вече не подкрепя кабинет на Мария Габриел - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ИТН Слави Трифонов оттегли подкрепата си за Мария Габриел. Това стана ясно от негова публикация в социалните мрежи малко преди полунощ в деня на обявяването на състава на кабинета.

„Миналата седмица обещах „Има такъв народ” да постъпи отговорно и да подкрепи експертен кабинет, защото пред България има съвсем реални проблеми, които трябва да бъдат разрешени. Повтарям - експертен кабинет, без партийни лидери. От тогава до днес никой не проведе разговор по същество с „Има такъв народ”. Никой“, обяви Трифонов.

„Не беше проведен нито един разговор. Нито един. Нито за състава на кабинета. Нито за структурата. Нито за експертизата на хората в него. Нищо. Нищичко. Това означава само едно. Че готвеният кабинет с първия мандат не е експертен. Какъв е, аз не знам. Но не е експертен“, твърди той.

Той подчертава, че не е обещавал и партията му няма да даде подкрепа по принцип.

„Затова „Има такъв народ” няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет на ГЕРБ с първи мандат. Продължавам да смятам, че страната се нуждае от редовно правителство и продължавам да смятам, че то трябва да е от експерти и да има широка подкрепа. Остават още два мандата. Дано там партиите загърбят своите тясно партийни интереси и да надделее интересът на България“, завършва позицията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети