Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ново държавно дружество поема медицинската помощ по въздух, ще го оглавява депутат от ПП

Политика

Ново държавно дружество поема медицинската помощ по въздух, ще го оглавява депутат от ПП

Ново държавно дружество поема медицинската помощ по въздух, ще го оглавява депутат от ПП - Tribune.bg
Снимка:

Спешната медицинска помощ по въздух у нас ще се ръководи от ново държавно дружество – „Хелимед Сървисис“.  

Новата държавна структура ще бъде оглавена от депутата на „Продължаваме промяната“ Георги Гвоздейков, който подаде оставката си в парламента. Той напуска и ПП, посочвайки лични причини в своите мотиви. Назначението му предизвика спор между депутатите заради съмнения за нагласен конкурс.

„Интересно е, че от зам.-председател на транспортната комисия той ще стане изпълнителен директор на транспортно дружество“, посочи Петър Чобанов от ДПС.

От ГЕРБ, „Възраждане“ и ИТН също се усъмниха, че има нарушения в процедурата.

„Нулевата толерантност към корупцията се изразява по интересни начини понякога, подготвяйки процедура за конкретен човек още преди служебния кабинет. Много внимателно ще следим оттук нататък“, каза Тошко Йорданов от ИТН.

От „Продължаваме промяната“ писаха добра оценка на работата на колегата си досега и го защитиха, но с нови нападки от страна на Искрен Митев към опозицията.

Самият Георги Гвоздейков наблюдаваше дебата без да се включи в него, а оставката му беше приета след час и половина спор, като напусна Народното събрание безмълвен.  

До април 2026 г. България трябва да разполага с 6 въздушни линейки, като първият медицински хеликоптер се очаква да е у нас до декември 2023 г.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети