Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ново проучване: Партията на Слави, ДБ и Воля остават под чертата

Политика

Ново проучване: Партията на Слави, ДБ и Воля остават под чертата

Ново проучване: Партията на Слави, ДБ и Воля остават под чертата - Tribune.bg
Снимка:

Ако изборите бяха днес: ГЕРБ пред БСП със 7%, четири партии влизат в НС

Проучване на "Барометър България“, извършено от 9 до 13 януари тази година сред 873 души и реализирано със собствено финансиране показва, че партията на Слави Трифонов и Воля остават под чертата, ако изборите са днес. Четири формации влизат в парламента, показват електоралните нагласи на анкетираните.

Преизчислените данни от заявилите, че ще гласуват показват, че водеща политическа сила остава ГЕРБ с 35,5 процента подкрепа, следвани на отчетлив интервал от БСП с 28,2. Третата позиция е оспорвана от ДПС и "Обединени патриоти" с по 11 процента одобрение, посочват от "Барометър България".

Евентуалната партия на Слави Трифонов е подкрепена от 3,6 процента от анкетираните, а "Демократична България" може да разчита на 3,2 процента.

54,3 процента от участвалите в телефонно проучване твърдят, че са доволни от икономическия климат и възможностите, които предлага България, съобщават от "Барометър България".

Преобладаващата част от анкетираните оценяват положително икономическата обстановка в страната, макар че не биха се отказали от увеличение на личните си приходи. Позитивната оценка за развитието на България намира отражение и върху политическите пристрастия и стабилната подкрепа към управляващата коалиция.

Според 35,7 процента от интервюираните икономическата ситуация в България е негативна, а 10 процента не могат да преценят. И при сегашното проучване удовлетворени от собствените си доходи са 34,7 процента, а 59,7 ги оценяват като недостатъчни. Относително малък е делът на анкетираните, които нямат мнение или им е трудно да преценят позицията си по този въпрос - 5,6 процента.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати