Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът отхвърли предложението за промени в Закона за обществените поръчки

Политика

Парламентът отхвърли предложението за промени в Закона за обществените поръчки

Парламентът отхвърли предложението за промени в Закона за обществените поръчки - Tribune.bg
Снимка:

Александър Иванов: Не чухме защо законът трябва да бъде променен

Парламентът отхвърли предложението за промени в Закона за обществените поръчки/ЗОП/, което предвиждаше публичните възложители да не прилагат ЗОП в случаите, когато юридическо лице, изпълнител, осъществява най-малко 90 % от предмета на поръчката със собствени машини, съоръжения и човешки ресурс, без да ползва подизпълнители или капацитета на трети лица.

"За" предложението на БСП гласуваха 36 народни представители, "против" бяха 62, а "въздържали се" - 10, с което то бе отхвърлено.

„Виждаме прогресивно строителство на голяма част от републиканската пътна мрежа, за последните 6 години има над 205 км магистрала“, посочи народният представител от ПГ на ГЕРБ Александър Иванов по време на дебата по Закона за обществените поръчки на второ четене. Той подчерта, че не говори за изграждане на обходни пътища.

"В момента по прилагането на закона не чухме нито едно изказване защо той трябва да бъде променен. Най-вече се върви към изказвания от лявата страна на залата в упреци и твърдения, които могат да бъдат проверени от държавните финансови органи за инспекция. Искам тук да съобщя, че миналата седмица по предложение на колегите в Бюджетна комисия сме приели такъв проект за предложение за одит от Сметната палата да бъде извършен върху дружеството, което те акцентират", изтъкна Александър Иванов. Той коментира, че именно БСП във Визията си за България настояват за повече държавно участие при изграждане на инфраструктурни обекти у нас.

Хората оценяват магистралите, всичко останало е едно голямо лицемерие, категоричен бе и депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети промени, БСП

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети