Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НС обсъжда искането за освобождаване на председателя Цвета Караянчева

Политика

НС обсъжда искането за освобождаване на председателя Цвета Караянчева

НС обсъжда искането за освобождаване на председателя Цвета Караянчева - Tribune.bg
Снимка:

На пленарното заседание днес парламентът ще гласува проекторешението за прекратяване на председателските правомощия на Цвета Караянчева.

Под него стоят подписите на 96 депутати от „БСП за България“ и ДПС, поискали Караянчева да напусне председателския пост. Мотивите на двете партии се припокриват, но поводите да стартират процедурата бяха различни. За левицата това бе извеждането на протестиращите майки от инициативата „Системата ни убива“, които преди около месец опитаха да се барикадират в едно от фоайетата в сградата на бившия Партиен дом. ДПС пък бяха недоволни от оставения без разглеждане техен сигнал за несъвместимост между член на избирателната комисия и заеманата от него длъжност.

За да мине проекторешението обаче, в зала то трябва да бъде подкрепено от повече от половината присъстващи депутати. 

Днес също така се очаква парламентарната правна комисия да изнесе мотивите си в пленарната зала, с които вчера подкрепи отчета на главния прокурор Иван Гешев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Очакваме с нетърпение поредните плювни на Тартаковер по Караянчева. вероятно в момента му се подават съответните инструкции от съответното място. Дерзай, другарю!
15.10.2020 10:37 / Отговор
ТО Е ПЪЛНО С ТАРТАКОВЕРЦИ В БИВШАТА БКП ТЕ САМО НА ТОВА РАЗЧИТАТ,ДА ОРЕЗАЛЯ ТНЯКОГО И АКО НЕ УСПЕЯТ ДА ГО УНИЩОЖАТ.НИЩО СТАРО НЕ СА ЗАБРАВИЛИ И НИЩО НОВО НА СА НАУЧИЛИ ПРЕСТЪПНА РУСОФИЛСКА ШАЍКА.
15.10.2020 11:41 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати