Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НС обсъжда възможността за електронни съдебни дела

Политика

НС обсъжда възможността за електронни съдебни дела

НС обсъжда възможността за електронни съдебни дела - Tribune.bg
Снимка:

Според поправките участниците в делата могат да обжалват актовете на съда по електронен път

Възможността за електрони съдебни дела ще разгледат на първо четене депутатите с промените, предложени от Министерския съвет в Гражданския процесуален кодекс.

Въвеждането на електронно правосъдие е безусловно свързано с продължаването на реформата в съдебната система, посочва кабинетът в мотивите си. Чрез единен портал участниците в съдебното производство ще могат да получават електронни съобщения и призовки, включително и да бъдат уведомявани за определени процесуални действия. Предвижда се чрез единния портал за електронно правосъдие да се връчват и призовки на кредитни и финансови институции, припомня БНР. Адвокатите ще бъдат задължени да се регистрират в портала и да поддържат профила си.

Според поправките участниците в процесуалните действия могат да правят възражения и да обжалват актовете на съда по електронен път. Промените в ГПК променят и Закона за здравето, където се урежда настаняването в лечебно заведение и възможността на подсъдимия да участва в делото чрез видеоконферентна връзка.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати