Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НС прекрати правомощията на Виктория Василева: Казвам „сбогом” единствено на собствените си илюзии

Политика

НС прекрати правомощията на Виктория Василева: Казвам „сбогом” единствено на собствените си илюзии

НС прекрати правомощията на Виктория Василева: Казвам сбогом единствено на собствените си илюзии - Tribune.bg

Последните ѝ думи пред парламента разчувстваха Тошко Йорданов

Виктория Василева вече е с прекратени правомощия на народен представител от ИТН. Тя обяви намерението си да се оттегли през юни след приемането на актуализацията на бюджета. 

Преди формализирането на акта с вота на депутатите, тя предпочете да вземе думата и публично да обяви от трибуната аргументите си защо.

„Сигурна съм, че решението да напусна НС за някои от вас е било изненада, за друга част може би е било шокиращо, за третата група, които ме познават, не е било изненада. Политика се прави с ум и сърце, а не с лакти, зъби и нокти. Ако липсата на ум може да бъде компенсирана, то липсата на сърце – никога”, каза тя в последните си думи в това Народно събрание.

„Благодаря на всички, които се отнасяха към мен с уважение, разбиране и колегиалност. Ще имате моето уважение. Това решение съм го взела сама с пълното съзнание за това, което правя”, каза досегашната зам.-председателка на НС и главен секретар на ИТН.

„Ще е хубаво, ако веднъж завинаги разберем, че това, което ни прави успешни политици, е ако казваме по-често „ние”, а не „аз”. 

„Казвам „сбогом” единствено и само на собствените си илюзии", заяви Виктория Василева и получи благодарности от почти всички парламентарни групи.

Думите разчувстваха Тошко Йорданов, който не скри емоциите си.   Той ѝ благодари и отличи достойното ѝ поведение, за разлика от други, които по думите му, „постъпиха не толкова мъжки, колкото постъпи тя”, визирайки отцепниците от ПГ на ИТН. Според него решението йѝ показва, че в ПГ на ИТН хората са свободни и там няма казарма”. „Виктория е свободен човек, но постъпва достойно, напускайки НС”, подчерта Йорданов.

Десислава Атанасова от ГЕРБ също поздрави Василева за достойната постъпка и ѝ пожела попътен вятър.

Йордан Цонев от ДПС изказа удовлетворението си от работата с нея и заяви, че парламентаризмът губи с уточнението „засега”.

„Тя е един от хората, на които можеше да се разчита, думата ѝ не ставаше на две, тя е от хората, които имаха и сърце, и разум, и се надявам, че този нейн акт е кратка почивка, защото българската политика има нужда от хора като нея”, поздрави я Кристиан Вигенин от БСП.  Христо Иванов от ДБ каза, че са минали през „огън и лед” с колегата си и добави, че тя е човек с характер, който няма да скучае без останалите 239 депутати.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп