Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НС прие доклада за състоянието на въоръжените сили през 2019г.

Политика

НС прие доклада за състоянието на въоръжените сили през 2019г.

НС прие доклада за състоянието на въоръжените сили през 2019г. - Tribune.bg
Снимка:

Ген. Константин Попов: Не може да не отчетем пробив, що се отнася до модернизацията на армията

Депутатите приеха доклад за състоянието на въоръжените сили през 2019г. Ген. Константин Попов, председател на парламентарната комисия по отбрана, подчерта в зала, че докладът е обективен. По думите му винаги съществува опасност, когато се приема последният доклад за въоръжените сили на страната от това Народно събрание да се представят нещата в по-розова светлина, но ГЕРБ не са подходили така.

„Не може да не отчетем пробив, що се отнася до модернизацията на армията. Преди години се говореше за отбраната с ясното съзнание, че модернизация няма да се прави. Мисля, че може да се обединим, че постигнатото беше успех“, категоричен бе генерал Попов.

Той напомни, че сега се говори за бюджет за отбраната от 3.17% от БВП на страната.

„Говореше се за бюджет, но определено е заложено възстановяване на техниката, определено ученията са повече и то с ръст с 10%, което означава, че и подготовката ще е по-добра. Разбира се, и ново участие в мисии, помощ на населението и това е едно огромно усилие“, изтъкна председателят на парламентарната комисия по отбрана. Ген. Попов посочи, че хората в отбраната имат нужда от признание.

„На мотивацията не влияе добре негативизмът. Надявам се, че с позитивните послания и бюджета, който отделяме, ще можем да градим една модерна армия. Много важен е стратегическият преход. Нашите планове изтичат. Важно е да приемем нещо с хоризонт 2032 г. Ние трябва да държим на военната експертиза. Много важно е експертното мнение да вземе място в процеса на вземане на решения. Трябва да се разбере, че отбраната не е задължение единствено на министерството на отбраната“, обърна се към колегите си в зала ген. Попов.

С 93 гласа „за“ и 30 гласа „въздържал се“ докладът за състоянието на въоръжените сили на страната през 2019г. беше приет от депутатите.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети НС

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп