Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НС прие: Туристически ваучери за хората на първа линия в борбата с COVID-19

Политика

НС прие: Туристически ваучери за хората на първа линия в борбата с COVID-19

Снимка:

Депутатите одобриха и еднократна помощ на семействата на осмокласниците с ниски доходи

Народното събрание прие с промените в Закона за ДДС да бъдат отпуснати туристически ваучери на хората, които са на първа линия в борбата с COVID-19. С гласуваните днес промени се изменя и Законът за мерките и действията по време на извънредното положение.

Еднократните ваучери за хората на първа линия в борбата с коронавируса ще важат за лекари, медицински и немедицински специалисти, специалисти и други лица, извършващи помощни дейности в лечебните заведения за болнична помощ, на служителите на РЗИ, центровете за спешна медицинска помощ и Националния център по заразни и паразитни болести, на служителите на Националното тол управление, служители на МВР. Условието е те пряко да са осъществявали или в момента да имат дейности, свързани с лечението, предотвратяването на разпространението или с преодоляването на последиците от коронавируса. Помощта за ползване на основни туристически услуги за вътрешен туризъм е на стойност 210 лв. Тя ще може да се ползва еднократно в срок до 30 ноември 2021 г.

Депутатите одобриха и еднократна помощ на семействата на осмокласниците с ниски доходи. За учебната 2020/2021 г. дирекция „Социално подпомагане“ ще отпуска еднократна помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година. Условието е децата да живеят постоянно в страната и да не са настанени за отглеждане извън семейството.

Помощта се отпуска при условие, че средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца е по-ниска или равен на 450 лв. Семейният доход не е от значение за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител, както и деца, настанени в семейства на роднини или близки.

Помощта трябва да бъде възстановена, когато ученикът не постъпи в училище, не продължи обучението си през втори учебен срок и е допуснал в рамките на един месец отсъствие от 5 учебни часа.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още