Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НС решава за комисия за проверка на нерегламентирано влияние в правосъдната система

Политика

НС решава за комисия за проверка на нерегламентирано влияние в правосъдната система

НС решава за комисия за проверка на нерегламентирано влияние в правосъдната система - Tribune.bg
Снимка:

Народните представители ще гласуват в сряда две проекторешения за създаване на временни комисии, които да проверят дали има нерегламентирано влияние в правосъдната система, както и какво се случва със създаването на "Национална многопрофилна детска болница" в гр. София, предаде репортер на БГНЕС.

Депутатите ще гласуват Проект на решение за създаване на Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно наличието на нерегламентирано влияние в правосъдната система и обвързаност на представители на съдебната власт, несъвместими със стандартите за независимост и професионална етика. Предложението е внесено от Кирил Петков и група народни представители.

Народните представители ще гласуват и Проект на решение за създаване на Временна комисия по повод изграждането на "Национална многопрофилна детска болница" в гр. София. Предложението е внесено от Корнелия Нинова и група народни представители.

Депутатите ще гласуват и Проект на решение за попълване състава и ръководството на постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Ще бъде проведено и първо четене на Законопроект за ратифициране на Спогодбата за социална сигурност между Република България и Република Албания, подписана на 15 март 2023 г. в Тирана и на 30 март 2023 г. в София, но освен това депутатите ще проведат и първо гласуване на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за ветеринарномедицинската дейност, както и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за фуражите.

Народните представители ще проведат второ гласуване на Законопроект за ратифициране на Споразумението за многогодишна подкрепа за изпълнение на Плана за оценка на Програма „Образование“ 2021 – 2027 г. между Министерството на образованието и науката на Република България, Изпълнителна агенция „Програма за образование“ и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, подписано на 25 юли 2023 г., както и първи гласуване на Законопроекти за изменение и допълнение на Кодекса на труда.

Депутатите ще гласуват и Проект на решение за определяне на Комисия за одитиране на годишните финансови отчети на Сметната палата за 2019 г., 2020 г., 2021 г., 2022 г. и 2023 г.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети