Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НС ще изслуша Главчев за уволнения и назначения в службите

Политика

НС ще изслуша Главчев за уволнения и назначения в службите

НС ще изслуша Главчев за уволнения и назначения в службите - Tribune.bg
Снимка:
Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев и вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова ще отговарят на въпроси на депутати в първия блиц контрол в 50-отото Народно събрание. 
В програмата на парламента е включено изслушване на служебния премиер Димитър Главчев относно уволнения и назначения в Държавна агенция „Национална сигурност“, Държавна комисия по сигурността на информацията, Държавна агенция „Технически операции“ и Държавна агенция „Разузнаване“. 
Вносители на искането за изслушване са депутати от ПП-ДБ. Според Атанас Атанасов промените в ръководствата на четирите служби, направени от април до средата на юни, са скандални.
В парламентарния контрол ще участват само представители на кабинета. Въпросите към служебния премиер Главчев са по темата на изслушването.
Кристина Петкова от ПП-ДБ го пита на какви правни основания са освободени зам.-председателят на Държавна агенция „Технически операции“ Димитър Костов, зам.-председателят на ДАНС Петър Петров и съставът на Държавната комисия по сигурността на информацията, начело с ръководителя й Цвятко Георгиев.
Най-много въпроси - 5, има към министъра на регионалното развитие Виолета Коритарова, а най-малко - 1, към министъра на културата Найден Тодоров.

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати