Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НС ще изслуша утре премиера Бойко Борисов за въвеждането на тол системата у нас

Политика

НС ще изслуша утре премиера Бойко Борисов за въвеждането на тол системата у нас

Снимка:

Парламентът гледа на първо четене законопроекта за обществения ред при провеждане на спортни мероприятия

Народното събрание ще изслуша министър-председателя Бойко Борисов за въвеждането на тол системата от 1 март.

БСП още вчера поиска изслушване на премиера за списъка на пътищата от републиканската пътна мрежа, които ще се таксуват с въвеждането на тол системата у нас. Мотивите на Левицата са, че хората около столицата не знаели какво да правят. „По какви правила, какво трябва да плащат и на кого. От вчера става ясно, че устройствата, важни за превозвачите, ги няма, а шофьорите ще попълват пътни карти“, заяви от трибуната Георги Свиленски.

Председателят на парламента Цвета Караянчева предложи това да е точка първа за четвъртък.

Първоначално депутатите отхвърлиха това предложение с 90 гласа „за“, 67 – „против“ и 45 – „въздържали се“. При прегласуване на предложението и влизането в зала на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ депутатите приеха да изслушат премиера със 105 гласа „за“ и 76 – „против“.

По програма днес Народното събрание ще обсъди на първо четене промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия с вносители Славчо Атанасов, Маноил Манев и Стефан Апостолов.

Освен това на първо четене ще бъдат разгледани и промени в Закона за опазване на околната среда и в Закона за закрила и развитие на културата. В дневния ред е и първото четене на Законопроекта за Националния институт по метеорология и хидрология.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още