Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НС прекрати депутатските пълномощия на Николай Нанков

Политика

НС прекрати депутатските пълномощия на Николай Нанков

НС прекрати депутатските пълномощия на Николай Нанков - Tribune.bg
Снимка:

Очаква се Нанков да се върне в МРРБ

Парламентът прекрати пълномощията на депутата Николай Нанков. Това стана със 102 гласа „за“ и по негова молба заради „лични причини“. Очакванията се, че той ще се върне в регионалното министерство, но като зам.-министър.

Припомняме, че бившият министър на регионалното развитие Николай Нанков освободи поста си в началото на септември по искане на премиера заради трагедията край Своге. Тогава министър-председателят Бойко Борисов настоя за оставките и на транспортния министър Ивайло Московски, и на вътрешния министър Валентин Радев.

В регионалното министерство Нанков беше наследен от Петя Аврамова като министър. Още с встъпването си на поста тя обяви, че би искала нейният предшественик в регионалното министерство Николай Нанков да остане във ведомството.

„Хора със знание и опит като Николай Нанков трябва да бъдат включени в работата, така че за мен ще бъде много ценно да ползвам неговите знания и опит. Той ще бъде един от стълбовете в министерството, ако приеме тази възможност да остане“, каза тогава Петя Аврамова.

Оставката на Нанков като депутат стана повод за недоволство от страна на левицата.

„Как това действие отговаря на поемането на политическа отговорност след катастрофата в Своге? Ще се върне ли Нанков в регионалното министерство?“, попита Драгомир Стойнев от БСП и обяви, че това според него щяло да е „брутално и безсрамно действие“.

„Заставаме твърдо зад Николай Нанков като професионалист“, отговори председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Всички браншови организации и Сдружението на общините застават зад него, посочи той.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати