Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НСО и ДАНС отговориха на Бойко Рашков

Политика

НСО и ДАНС отговориха на Бойко Рашков

Снимка:

Началникът на Националната служба за охрана (НСО) бригаден генерал Емил Тонев не ползва платен годишен отпуск, а директорът на ДАНС Димитър Георгиев е излязъл в неплатен отпуск от началото на месеца. Така отговориха двете служби след думите тази сутрин на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.
Припомняме ви, че в интервю пред бТВ той каза, че „много са се разболели като служебния кабинет е встъпил в длъжност“.
„Ръководители на службите за сигурност са излезели в болнични до края на септември. Всички ръководни длъжности лица на ДАНС в момента са в неплатен отпуск. Кой им е разрешил“, попита Рашков.

Бойко Рашков: Чистка няма, има смяна на кадри в МВР

В отговор от НСО написаха следното:
По повод тиражирани твърдения в медии и в социални мрежи Националната служба за охрана заявява, че началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев не ползва платен годишен отпуск.
Началникът на НСО бе в принудителен триседмичен отпуск през март 2021 г. поради заболяване с COVID-19. Към днешна дата ръководството на НСО изпълнява задълженията си пълноценно и в пълен състав.
Пред Нова телевизия пък от ДАНС съобщиха, че от началото на май
Димитър Георгиев е излязъл в неплатен отпуск.

Пловдивската полиция потвърди, че шефът им е в болница, а не в отпуск, пише "24 часа". Старши комисар Йордан Рогачев е постъпил в УМБАЛ „Св. Георги“ още миналия четвъртък вечерта заради здравословни проблеми.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още