Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НСТС ще обсъди допълнителни мерки, предложени от синдикатите и бизнеса

Политика

НСТС ще обсъди допълнителни мерки, предложени от синдикатите и бизнеса

НСТС ще обсъди допълнителни мерки, предложени от синдикатите и бизнеса - Tribune.bg
Снимка:

Ще се разгледат и условията и реда за изплащане на компенсации на работодатели

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе онлайн заседание утре, съобщиха от правителствената пресслужба.

Националният съвет за тристранно сътрудничество, във връзка със приетите промени със Закона за изменение и допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., ще обсъди Проект на Постановление за изменение и допълнение на Постановление № 55 на Министерския съвет от 30.03.2020 г. за определяне на условията и реда за изплащане на компенсации на работодатели с цел запазване на заетостта на работниците и служителите, преустановили работа поради обявеното извънредно положение.

Съветът ще обсъди и допълнителни социални и икономически мерки, предложени от работодателските и синдикалните организации.

Като точка трета от дневния ред НСТС ще обсъди проект на Постановление на Министерския съвет за изменение на Наредбата за структурата и организацията на работната заплата.

В рамките на заседанието ще бъдат избрани ротационни заместник-председатели на НСТС, съответно от организациите на работниците и служителите и на работодателите, съгласно чл. 3а, ал. 4 от КТ.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Ванчето-мераклийката Григоровото се опитва да клати всичко,което не е у лево.Тази кандидатка иска връщането на социализма.Изгонете я ,за да не превърнете Подкрепа в патерица на бсп.
13.04.2020 09:57 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети