Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Няма да има разследване срещу Таско Ерменков за „отровната вода“

Политика

Няма да има разследване срещу Таско Ерменков за „отровната вода“

Няма да има разследване срещу Таско Ерменков за отровната вода - Tribune.bg
Снимка:

Не било заблуждаващ сигнал за тревога, а субективна интерпретация и оценка на автора

След извършена проверка Софийска градска прокуратура (СГП) постанови отказ да се образува досъдебно производство срещу народния представител Таско Ерменков за разпространена от него информация чрез „Фейсбук“ за качеството на водата в София, съобщиха от държавното обвинение.

През май месец Таско Ерменков от БСП хвърли в паника столичани с пост в социалната мрежа. В него той обяснява как приятел на приятел казал, че водата в София е отровна. Информацията беше опровергана категорично и от „Софийска вода“ АД, и от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

ГЕРБ сезира държавното обвинение за престъпления по два члена от Наказателния кодекс (НК)- за разпространяване на невярна и заблуждаваща информация (чл. 326) и за деяние с цел тероризъм (чл.108а).

По своя характер публикуваното от него съобщение на личния му профил във “Фейсбук“ не представлява заблуждаващ сигнал за тревога, а се касае до субективна интерпретация и оценка на автора за коментираните обстоятелства. Това е заключението на прокуратурата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети