Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Няма да наказват шефа на ВВС за „Ше гледаме да го изчистим, а?“

Политика

Няма да наказват шефа на ВВС за „Ше гледаме да го изчистим, а?“

Няма да наказват шефа на ВВС за Ше гледаме да го изчистим, а? - Tribune.bg
Снимка:

Генерал-майор Цанко Стойков беше записан да предлага на президента да потули проверката за договорите на „Деси“

Във връзка с изнесената публично информация, относно проверка на КПКОНПИ за командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев извърши проверка по нареждане на министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

В доклада на началника на отбраната генерал Андрей Боцев, който е и пряк началник на командира на ВВС, не се съдържа предложение за налагане на административно наказание на генерал-майор Цанко Стойков.

Става въпрос на записани разговори между командващия ВВС ген. майор Цанко Стойков и президентът Румен Радев. В разговор двамата обсъждат как да потопят проверката на какви договори е била назначена „Деси“ във ведомството „и за това какви договори е имала, ползвала ли е някакви жилища, кой ги е плащал - някакви ей такива простотии“.

На предложението на Стойков „Ше гледаме да го изчистим, а?“, Радев приема охотно: „А, може, може…“

Прокуратурата публикува част от СРС-тата, в които са били „констатирани данни и доказателства „за висока степен на вероятност за съпричастност към престъпна дейност, предмет на разследване, на лице, заемащо висша държавна длъжност – президент на Република България, като установените евентуални престъпни действия не са свързани пряко с изпълнение на службата му.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Марина Моля ви, не коментирайте повече тези " простотии" , че въпросната госпожа ще се изтъпани с някакъв остроумен коментар и, задължително с рок парче. Ще перефразирам Теодор Ушев ,за президентската двойка - "Чудовищно прости"!
07.02.2020 20:32 / Отговор
Марина, по внимателно ! Искам да се съсредоточиш върху опиканата си путка и да спреш да драпаш кура на президента.
08.02.2020 08:40

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп