Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Няма консенсус в коалицията за връщане на хартиената бюлетина

Политика

Няма консенсус в коалицията за връщане на хартиената бюлетина

Няма консенсус в коалицията за връщане на хартиената бюлетина - Tribune.bg
Снимка:

Предложението на БСП за промени в Изборния кодекс и връщане на хартиената бюлетина не се приема от коалиционните партньори, стана ясно в кулоарите на Народното събрание. Депутати от ПП, ИТН и ДБ обявиха, че няма да подкрепят искането.

Ива Митева от ИТН коментира пред журналисти, че останалите три партии в коалицията са против законопроекта на БСП.

БГНЕСБГНЕС

„Категорично нямаме консенсус, имахме среща на коалиционните партньори, на която ИТН, ПП и ДБ категорично заявихме, че няма да подкрепим такъв законопроект, ако бъде внесен. Вчера видяхме, че той е внесен. Явно се иска някои ръчички да пипат бюлетините и да определят изборния резултат“, предположи Митева. От позицията си не се отказва и лидерът на ДБ Христо Иванов.

БГНЕСБГНЕС

„Очевидно ще е тема, по която ще има различни мнения. Ще видим дали ще се превърне в нова разделителна линия. Не бива да се отказваме от нещо, което заедно постигнахме“, настоя Иванов.

Социалистът Филип Попов посочи, че законопроектът е обсъден с коалицията, като промените са разгледани от експертен и коалиционен съвет. Попов се аргументира с това, че машинният вот е причина за спада на избирателната активност. Тази теза се споделя и от ГЕРБ-СДС.

„Двата типа гласуване имат своите ползи“, обяви Петър Петров от „Възраждане“. Той подкрепи тезата на БСП, че машинното гласуване е довело до спад на избирателната активност.

„Хората трябва да имат право да гласуват, видяхте колко ниска е избирателната активност“, лаконична бе и Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС.

От ДПС не коментираха дали ще подкрепят законопроекта.

„Не сме разгледали предложението на БСП, нямаме позиция все още, нека първо се разберат в коалицията“, изтъкна народният представител Хамид Хамид.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети