Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Няма пострадали български военни при обстрела в Афганистан

Политика

Няма пострадали български военни при обстрела в Афганистан

Няма пострадали български военни при обстрела в Афганистан - Tribune.bg
Снимка:

Каракачанов: „Там винаги има риск. Той е ежедневен“

Няма пострадали сред българските военнослужещи при обстрела в Афганистан, съобщи в кулоарите на парламента министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той коментира пред журналисти ракетния обстрел срещу база на НАТО в Афганистан.

„Там винаги има риск. Той е ежедневен. В конкретния случай се разминаваме без поражение“, заяви министърът на отбраната и изрази задоволство, че няма пострадали българи при инцидента. По думите му „Афганистан е един театър на военни действия“ и там голяма част от територията е в ръцете на талибаните, които воюват с правителството, а то с международния контингент.

„Всичко е под контрол. Не мисля, че този атентат ще бъде повод за повишаване на вниманието и дисциплината на нашите военни там, защото те отиват и са с готовност за подобни инциденти“, допълни Каракачанов.

На въпрос на Tribune.bg за новите лица като Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков  в листата на ВМРО за европейските избори Каракачанов подчерта, че няма изненада.

„Това са хора, с които дружим от много време. Това е консолидиране на усилията“, изтъкна лидерът на ВМРО.

Относно поредната оставка на заместник-министър в кабинета и разследването му от Антикорупционния орган КПКОНПИ Красимир Каракачанов посочи, че „днес кабинетът е толкова сигурен, колкото ще бъде и утре“. Министърът на отбраната повтори тезата си, че европейските и местни избори тази година не са целта на „Апартаментгейт“. Според Каракачанов атаките идват от среди, които са заинтересовани от избора на нов главен прокурор на страната.

Моника Гаджанова

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети