Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Няма правителство, по всяка вероятност отиваме на избори

Политика

Няма правителство, по всяка вероятност отиваме на избори

Няма правителство, по всяка вероятност отиваме на избори - Tribune.bg
Снимка:

Вторият мандат е за ДПС, а за третия – решава президента

С 98 „за“, 138 „против“ и 2 „въздържали се“, пропадна опитът за кабинет с първия мандат.

Въпреки спекулациите за купуване на депутати от ГЕРБ от страна на бившите управляващи от ПП, резултатът от гласуването потвърди, че това не се с случило.

„Дефицитът на доверието и легитимността, дефицит на правоприлагането - това са само част от дефицитите, които правителството трябва да реши. Пред нас има два пътя за развитие - единият е лесен и е пътя на разделението, което практикуваме вече трета година, а другият е на единението - дължим го на хората за добруване на държавата. За преодоляване на тази тенденция предлагам правителство с ясен политически мандат без определено мнозинство, защото ще е правителство на малцинството, и с политики, насочени към наваксване на загубеното време и наваксване на щетите“, призова Желязков преди гласуването.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към ПП-ДБ от парламентарната трибуна в рамките на дебата за обсъждане на кабинета „Желязков“.

„Господин Денков, няма да ви позволя да ни прикрепяте с ДПС. Прекрасно знаем. Всичко знаем. От казаното от тук ние имахме нужда от осъзната подкрепа от 10-на подкрепа от вас. Не е нужно да губим времето на президентската двойка и на дипломатите. Ние единствено имахме нужда от осъзната подкрепа от вас, да понесем цялата отговорност, която са дали българските избиратели“, заяви Борисов.

„Благодаря на ДПС за подкрепата. Ясно казахме, че няма да подкрепим втория мандат и че няма да подкрепим третия мандат“, добави той.

Самите ДПС гласуваха смесено за и срещу кабинета.

„Видяхме че има 30 евроатлантически депутати в ДПС и те ще бъдат депутати“, коментира лаконично Делян Пеевски.

Личните нападки доминираха. Всички ние особено по време на криза трябва да се водим стриктно от закона, затова аз ще се ръководя стриктно от Конституцията, коментира президентът Румен Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети избори 2024
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати