Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Няма риск от терористични атаки у нас. Повишено внимание към летища, гари, синагоги

Политика

Няма риск от терористични атаки у нас. Повишено внимание към летища, гари, синагоги

Няма риск от терористични атаки у нас. Повишено внимание към летища, гари, синагоги - Tribune.bg
Снимка:

По отношение на общите заплахи от терористична дейност в България няма повишен риск и нивото остава най-ниско - трето, което означава, че трябва да се внимава. Това заяви пред журналисти премиерът Николай Денков на брифинг в Министерския съвет.

До този момент са проведени две заседания на Националния контратерористичен център, който се намира под координацията на ДАНС. На базата на тези две заседания е изготвен доклад, който е изпратен към министъра на вътрешните работи.

По отношение на институциите, които по принцип са с повишен рискът - летища, синагоги, гари, посолство и др., там е повишено нивото на риск на внимание - жълто ниво, и са предприети мерки от институциите, така че да бъдат намалени опасностите от терористични актове.

По отношение на всички останали институции - държавните и др. нивото остава най-ниското зелено, т.е. няма повишен риск.

„С колегите от службите обсъждахме, че има сериозна опасност от развитие на конфликта и неговото ескалиране, което може да доведе в по-средносрочен план до повишаване на бежанските потоци, до рискове с доставките на суровини. Има по-общи рискове на глобално ниво”, добави Денков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети