Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Няма следствие, няма прокуратура – Петков обяви, че водят разследване срещу „Булгаргаз“

Политика

Няма следствие, няма прокуратура – Петков обяви, че водят разследване срещу „Булгаргаз“

Няма следствие, няма прокуратура – Петков обяви, че водят разследване срещу Булгаргаз - Tribune.bg
Снимка:

Според премиера - решенията, които старите шефове са взели, „резултират от високите цени на газа“ и „са предупредили голяма част от скока на цените“

Кирил Петков обясни, че уволнението на настоящото ръководство на „Булгаргаз“ е било защото „ние вярваме, и БЕХ вярва, и МЕ вярва, че хората там „не са си изпълвали тяхната задача по правилния начин“.

„В момента водим разследване и ние сме сигурни, че част от решенията, които те са взели, резултират от високите цени на газа. Част от тяхните решения, особено на база какъв процент от купуването на газ идва от „Газпром“ и каква от азерския газ са предупредили голяма част от скока на цените“, заяви той на брифинг в Министерски съвет.

„Службите скоро ще ни дадат ясно разяснения и може би ще повдигнат обвинение, това е в тяхните правомощия (бел. ред. службите категорично няма как да повдигат обвинения и това не е в правомощията им). Вярваме, че тези решения, които те са направили са резултирали в голяма степен за високата цена на тока (по-късно му подсказват, че е газа). Ние не можехме да чакаме нито ден, след като видяхме тези факти“, каза категорично министър-председателят.

И се закани: „Ако някой си мисли, че оттук-нататък може да взима грешни решения откъм националния интерес и едновременно с това да товари сметката на крайните потребители, това време свърши“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети