Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Обединени патриоти“ искат изслушване на Захариева за изказването на турския ѝ колега

Политика

„Обединени патриоти“ искат изслушване на Захариева за изказването на турския ѝ колега

Обединени патриоти искат изслушване на Захариева за изказването на турския ѝ колега - Tribune.bg
Снимка:

Българската позиция трябва да е, че не може да има намеса във вътрешните ни работи, каза Симеонов

Председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров обяви в кулоарите на парламента, че и трите партии в малката коалиция са подписали искане за изслушване на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева по повод изказването на турския ѝ колега, че Турция се е намесвала в българската политика по повод на Закона за вероизповеданията.

„В сряда да дойде и да каже мнението си, защото очевидно това е намеса. Не може външен министър на друга държава да се изказва по този начин. Какви мерки ще вземе българската държава – ще отговори Захариева“, посочи Сидеров.

Неговото мнение е, че ГЕРБ е избързал с промените в Закона за вероизповеданията. „Не знам дали е необходим нов закон. Можеше да го направят административно, много деликатно. Вярата, вероизповеданията, религията – това са много деликатни теми, които не трябва да се пипат грубо“, коментира така създалата се ситуация лидерът на Атака. 

Според Сидеров българската позиция по въпроса би трябвало да е, че не може да има намеса във вътрешните ни работи.

„Има ноти, разговори с посланици в дипломацията и т.н. Във външното министерство трябва да знаят какво да направят. Трябва да реагират по някакъв начин. Да се види какво е казал министърът, защото всичко това е през медиите. Ако беше руски министър досега вече щеше да гърми, да трещи и възмутени граждани с плакати да обикалят наоколо, но понеже е Турция – сме по-деликатни“, подчерта Сидеров. За него обаче това са теми и тук достойнството на България трябва да се пази.

Моника Гаджанова

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати