Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ОП предлага военноинвалидите с над 90% инвалидност да получават социална пенсия

Политика

ОП предлага военноинвалидите с над 90% инвалидност да получават социална пенсия

ОП предлага военноинвалидите с над 90% инвалидност да получават социална пенсия - Tribune.bg
Снимка:

Предвижда се доплащането да е в размер на 57% от линията на бедност

ПГ на "Обединени патриоти" предлага военноинвалидите с над 90 % инвалидност да получават социална пенсия в размер на 57 на сто от линията на бедност, обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Идеята е това да се оформи като законодателни промени, които "Обединени патриоти" ще внесат между първо и второ четене на закона за държавния бюджет.

Симеонов разясни, че става въпрос военноинваидите да бъдат включени в чл. 70 т. 5 на Закона за хората с увреждания. Текстът е свързан с месечна финансова подкрепа в размер 57 на сто от линията на бедност в случаите, когато военноинвалидите имат над 90% увреждане с определена чужда помощ.

"Промените са свързани с пари и с бюджета на държавата. Става въпрос за корекция в доста ограничен размер на 230 хил. лв., с които да бъде поправена една несправедливост в Закона за хората с увреждания, в чл. 70 т. 5 трябва да влязат и категория на военноинвалидите. Има една група военноинвалиди, които са с над 90% инвалидност, които са лишени от възможността да взимат, колкото останалите", уточни той като допълни, че с добавката в т. 5 може да се постигне обстоятелството 173 човека военноинвалиди да бъдат изравнени с останалите.

„Просто една несправедливост, която е от години и която няма обяснение според нас. Редно е да ги подкрепим, те са една патриотична организация", завърши Симеонов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети