Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Обединени патриоти се обявиха срещу законодателните промени, готвени от ЕК да се признават гей браковете

Политика

Обединени патриоти се обявиха срещу законодателните промени, готвени от ЕК да се признават гей браковете

Снимка:

Българското семейство е морален щит срещу вредната либерална пропаганда, се сочи декларация на формацията

ПГ на „Обединени патриоти“ категорично се противопоставя на скандалните предложения, които готви ЕК - държавите еврочленки да бъдат задължени да признават гей браковете, родителските права на еднополовите двойки, както и транссексуалните хора в целия ЕС, изтъкна в декларация на политическата формация депутатът Мария Цветкова. Тя напомни, че от 1029г. 21-ви ноември се чества като Ден на християнското семейство у нас, а в многовековната си история българинът е отредил достойно място на семейството.

„Обединени патриоти“ напомнят, че българското семейство е основен фактор в борбата с демографската криза и като морален щит срещу вредната либерална пропаганда, която цели да подмени традиционните християнски ценности чрез налагането на джендър идеологията. Това е сериозна заплаха за устоите на християнска Европа и на здравото българско християнско семейство“, се констатира в декларацията на патриотичната формация. Там се подчертава, че опасността идва от тези „скандални и абсурдни предложения на ЕК“, които са заложени в Стратегията за равнопоставеност на лесбийките, гейовете, транссексуалните, известни като ЛГБТИ.

„Още по-скандално е, че стратегията е изработена по настояване на Урсула Фон дер Лайен, която в годишната си реч пред Европарламента поиска да бъдат засилени правата именно на ЛГБТИ общността“, посочват от „Обединени патриоти“. В тази връзка в декларацията им се посочва, че според българското законодателство и Конституцията на страната бракът е доброволен съюз между мъж и жена, и по настояване на ВМРО тази формулировка е заложена в проекта на нова Конституция, което ще противодейства на натиска на Европа за промяна на законодателството на страната с цел легализиране на еднополовите бракове.

„Категорично не приемаме Истанбулската конвенция, хомосексуалната пропаганда в училищата и детските градини, както и провеждането на гей паради, които са пошли и натрапват сексуалната ориентация на участниците в тях. Всеки от нас има дълг към бъдещите поколения“, уточни от трибуната Мария Цветкова. В навечерието на Деня на християнското семейство от „Обединени патриоти“ поемат ангажимент с прочетената декларация да защитават българските семейни и християнски ценности и да бъдат безкомпромисни с опитите за налагане на полове извън традиционните и с внушенията, че родителите могат да са различни от майка и баща.

„Битката за защита на основните християнски ценности е основна битка в Европа. В ПГ на „Обединени патриоти“ знаем каква е алтернативата за България и Европа – това е патриотизмът“, настояват от патриотичната формация.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още