Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Обединените патриоти сдържат емоции, за да обсъдят отношенията си на коалиционен съвет

Политика

Обединените патриоти сдържат емоции, за да обсъдят отношенията си на коалиционен съвет

Обединените патриоти сдържат емоции, за да обсъдят отношенията си на коалиционен съвет - Tribune.bg
Снимка:

Валери Симеонов: Нашите отношения ще си ги решаваме в подходящ формат

За ВМРО всяко събиране на Коалиционния съвет на „Обединени патриоти“ е „добре дошло“, но заместник-председателят на партията Искрен Веселинов не е наясно доколко коалицията съществува, стана ясно от негово изявление в кулоарите на парламента.

Всъщност тази институция на коалицията не съществува, както е известно, въпреки многократните опити на ВМРО за събиране на този орган на коалицията“, посочи Веселинов.

За ВМРО изявленията и кампанията за европейските избори, които е провела една от партиите в коалицията, са накарали войводите да се замислят партньор или противник имат в лицето на партия „Атака“. Веселинов изтъкна, че всяка една от партиите от патриотичната коалиция е била в много сложен изборен процес и тепърва ще се обсъжда поведението им в кампанията за евровота.

Не искаме да сме роби на емоциите. ВМРО ще има утре заседание на изпълнителния си комитет, ще анализираме, ще мислим, ще гледаме какви са перспективите“, уточни Веселинов.

От НФСБ също отказаха да обсъждат бъдещето на коалицията с медиите.

Няма скандал. Няма да коментирам моите партньори, както не съм ги коментирал вече две години и половина. Нашите отношения ще си ги решаваме в коалиционен формат“, заяви Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ поздрави ВМРО за постигнатия резултат, но изрази недоволство от собственото си представяне на европейските избори.

Ще правим оценка на изборите. Ще правим анализ на лошите резултати, а те са такива“, допълни Симеонов. Той бе водач на листа на „Патриоти за Валери Симеонов“ (НФСБ и Средна европейска класа), която събра малко над 1% от гласовете на провелите се на 26 май избори за Европейски парламент.

Волен Сидеров избегна въпросите на медиите и напусна сградата на парламента. Пиарите на „Атака“ пък поискаха от журналистите да предоставят конкретни изявления на лидера им, които той да коментира във връзка с обидните квалификации по време на кампанията на партията за европейските избори.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети